Euro creste cu peste 1 ban pe piata interbancara

Euro a trecut de 4,58 lei pe piata interbancara. Moneda nationala continua sa prezinta insa o evolutie contrara fata de tendinta valutelor regionale, care se apreciaza usor.


Cursul oficial este relativ similar cu cel anuntat de BNR in sedinta anterioara, respectiv 4,5693 lei pentru un euro. Pe piata interbancara cotatiile au inceput din nou sa urce si au ajuns in jurul pranzului in intervalul 4,5770 - 4,5820 lei pentru un euro.

In timp ce leul isi mentine o tendinta de stabilitate si usoara depreciere, restul valutelor regionale cunosc usoare castiguri in raport cu euro. Cel mai mare avans il inregistreaza forintul maghiar si coroana ceha, care se apreciaza cu peste 0,3%.

“Piata probabil a asimilat rezultatul licitatiei de ieri de titluri de stat la 11 luni. Randamentul atins pare sa fie la un nivel artificial de redus, fapt pentru care va afecta leul, de la care ne asteptam la o miscare pana aproape de 4,60/euro in aceasta saptamana”, au precizat analistii ING Bank.

Nici francul elvetian nu a cunoscut o miscare puternica la cursul oficial, ajungand la 3,7799 lei, in timp ce dolarul american a coborat cu 1 ban, pana la 3,5143 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus