Euro creste cu 1 ban la cursul oficial

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de luni a urcat cu peste 1 ban, pe fondul unor volume de tranzactionare mai reduse decat in zilele anterioare.


Dupa o serie de sesiuni in care s-au inregistrat volume foarte ridicate, incepand de vineri, interesul investitorilor s-a domolit iar volumele au scazut. Acest fapt sugereaza ca tranzactionarea leului a fost alimentata in principal de fluxuri comerciale.

“Cum la licitatia de titluri de stat pe 6 luni de astazi nu ne asteptam la o cerere substantiala din partea jucatorilor straini, interesati in principal de titluri pe termene mai lungi, putem asista la i noua sedinta de depreciere usoara pentru leu”, precizau la inceputul zilei analistii ING Bank.

Cursul anuntat de BNR in prima sedinta a saptamanii este de 4,3481 lei pentru un euro. Pe piata interbancara, cotatiile se mentin in intervalul 4,3570 – 4,3620 lei pentru un euro, cu o usoara tendinta de depreciere.

La casele de schimb valutar ale bancilor, in jurul pranzului, cel mai bun curs de vanzare euro se intalneste la CEC Bank, respectiv 4,3700 lei/euro, in timp ce la cumparare, cel mai bun curs este de 4,3220 lei/euro, la Banca Romaneasca.

Si francul elvetian a urcat usor, pana la 3,5044 lei la cursul oficial, in timp ce dolarul american a ajuns la 3,2689 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus