Euro continua sa urce cu pasi repezi la BNR

Cursul euro leu nu si-a domolit tendinta de crestere nici in sedinta de marti. Euro a urcat cu aproape 4 bani peste nivelul maxim istoric atins ieri.


Un nou varf pe piata valutara. Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de marti este de 4,6397 lei pentru un euro, simtitor mai mare decat cel din ziua precedenta.

Pe piata interbancara, cotatiile au urcat pana in intervalul 4,6450 – 4,6500 lei pentru un euro. Cresterea este in ton cu forintul maghiar, care piede 0,5% in fata euro, in timp ce restul valutelor regionale raman relativ stabile in jurul pranzului.

Dolarul american a atins si el un nou maximla BNR, 3,8343 lei, in timp ce francul elvetian a avansat cu 3 bani, pana la 3,8630 lei la cursul oficial.

Cei mai afectati sunt romanii care s-au imprumutat in euro. Spre exemplu, o rata de 300 euro a urcat cu 90 lei doar in ultima luna.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus