Euro bate record dupa record

Euro a inregistrat un nou maxim fata de leu pentru a doua zi consecutiv. Noul nivel al cursului de referinta a trecut si de pragul de 4,46 lei pentru un euro.


Desi joi restul monedelor est-europene au reusit sa intoarca trendul cu castiguri intre 0,6% si 0,9% in raport cu euro, leul continua tendinta de depreciere, intr-un ritm mai lent.

Dupa publicarea cursului de referinta de 4,4662 lei pe euro, cotatiile interbancare se situau in intervalul 4,465 – 4,470 lei pentru un euro, in crestere usoara fata de valoarea de inchidere aferenta sedintei de tranzactionare anterioara.

Presiunea asupra leului este in continuare puternica, in conditiile in care incertitudinile privind situatia Greciei persista.  Miercuri, liderii UE au horatat sa continue sprijinul acordat Greciei, insa numai in conditiile in care aceasta isi va respecta angajamentele din acordurile de imprumut.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus