Euro avanseaza cu 2 bani la cursul oficial

Leul a mai pierdu teren si in sedinta de miercuri. Cursul oficial a aurcat cu aproape 2 bani. totusi, nivelul anuntat de BNR nu a depasit pragul de 4,6 lei/euro.


Cursul oficial de miercuri este de 4,5885 lei pentru un euro. Pe piata interbancara cotatiile au ircat usor si raman in intervalul 4,5880 – 4,5930 lei pentru un euro. 

Tendinta de usoara depreciere a leului vine in contrast cu evolutia regionala. zlotul polonez si forintul maghiar castiga intre 0,3% si 0,5% in fata euro in timp ce coroana ceha ramane relativ stabila.

Scaderea leului este pusa de analisti tot pe seama tensiunilor politice, in special a discutiilor privind validitatea referendumului si restabilirea numarului de votanti.

“Astfel de actiuni vor continua sa duca la slabirea leului si ar putea sa ne determine sa revizuim estimarile privind o evolutie pozitiva a monedei locale pe termen scurt”, au pecizat analistii ING Bank.

Si francul elvetian a urcat cu aproape 2 bani la cursul oficial, pana la 3,8210 lei, in timp ce dolarul american nu a inregistrat miscari ample, si ramane la 3,7285 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus