Euro atinge un nou maxim pe 2011: 4,2886 lei

Leul a continuat sa se deprecieze si in sedinta de miercuri iar cotatia oficiala stabilita de BNR a urcat la un nou maxim pe 2011: 4,2886 lei/euro.


Deprecierea este pusa de analisti pe seama revenirii ingrijorarilor privind zona euro si nu se exclude chiar o crestere mai abrupta a cotatiilor.

“Daca ingrijorarile privind problemele zonei euro se vor amplifica nu excludem posibilitatea ca perechea euro/leu sa depaseasca saptamana aceasta pragul psihologic de 4,30”, au precizat reprezentantii ING Bank.

Pe de alta parte, aceasta perspectiva este sprijinita de dezinflatie, ce sugereaza ca BNR ar putea permite o depreciere a monedei nationale, aceasta miscare avand un impact mai redus asupra inflatiei.

Nivelul maxim anterior pe 2011 fusese atins in luna august. Totusi, leul a reactionat mai temperat decat restul valutelor regionale si a pierdut sub 0,10%. Zlotul polonez s-a depreciat in sedinta de miercuri cu 0,50% iar forintul maghiar cu 0,90%.

Si francul s-a apreciat usor astazi dar cotatiile se mentin sub 3,57 lei pentru un franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus