Euro a urcat cu 1,5 bani fata de saptamana trecuta

Leul a cunoscut o usoara corectei in saptamana ce tocmai se incheie. Cotatiile au urcat constant iar in ultima sedinta au trecut de 4,34 lei pentru un euro.


Pe piata interbancara, cotatiile se mentin in jurul poranzului in intervalul 4,3370-4,3420 lei pentru un euro, cu o tendinta de stabilitate. In contrast, zlotul polonez si forintul maghiar prezinta usoare trenduri de apreciere.

Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,3241 lei pentru un euro, cu 1,5 bani peste nivelul din urma cu o saptamana.

“Lipsa unei reactii pozitive a leului la rezultatul relativ bun al licitatiei de obligatiuni pe trei ani de ieri poate fi privita drept un semn ca potentiale intrari de capitaluri straine au fost finantate prin piata de FX swap”, au motivat analistii ING Bank evolutia leului.

La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul de cumparare porneste de la un maxim de 4,3164 lei pentru un euro, in timp ce la vanzare cursul minim este de 4,3650 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus