Euro a trecut din nou de 4,6 lei la BNR

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de joi a urcat peste pragul de 4,6 lei pentru un euro, dupa 3 zile in care euro se mentinuse sub acest prag.


Cursul BNR este de 4,6097 lei pentru un euro, cu peste 2 bani peste nivelul din ziua anterioara. Pe piata interbancara, cotatiile se mentin in intervalul 4,6200 – 4,6250 lei pentru un euro.

Leul se misca in sens invers celorlalte valute regionale si pierde aproape 0,3% in fata euro pe o piata cu tendinta de apreciere.

“Dupa recentele miscari pe scena politica si publicarea rezervelor valutare care ne duc la ideea ca BNR ar fi cheltuit mai mult de 1 miliard euro pentru a sustine leul in ultima luna, am inlocuit prognoza pozitiva pe care o aveam pe termen scurt si consideram ca un nivel record de 4,65 lei/euro este destul de probabil”, au precizat analistii ING Bank.

Leul s-a depreciat joi si in fata francului elvetian, care a ajuns la 3,8355 lei la BNR si in fata dolarului american, care a urcat la 3,7528 la cursul oficial.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus