Euro a trecut din nou de 4,6 lei la BNR

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de joi a urcat peste pragul de 4,6 lei pentru un euro, dupa 3 zile in care euro se mentinuse sub acest prag.


Cursul BNR este de 4,6097 lei pentru un euro, cu peste 2 bani peste nivelul din ziua anterioara. Pe piata interbancara, cotatiile se mentin in intervalul 4,6200 – 4,6250 lei pentru un euro.

Leul se misca in sens invers celorlalte valute regionale si pierde aproape 0,3% in fata euro pe o piata cu tendinta de apreciere.

“Dupa recentele miscari pe scena politica si publicarea rezervelor valutare care ne duc la ideea ca BNR ar fi cheltuit mai mult de 1 miliard euro pentru a sustine leul in ultima luna, am inlocuit prognoza pozitiva pe care o aveam pe termen scurt si consideram ca un nivel record de 4,65 lei/euro este destul de probabil”, au precizat analistii ING Bank.

Leul s-a depreciat joi si in fata francului elvetian, care a ajuns la 3,8355 lei la BNR si in fata dolarului american, care a urcat la 3,7528 la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus