Euro a trecut de 4,53 lei la BNR, dupa un salt de 2 bani

Final de saptamana cu surprize pe piata valutara. Dupa o saptamana relativ statica, cursul a facut un salt de aproape 2 bani si a trecut de 4,53 lei pentru un euro.


Nivelul cotatiei anuntate de BNR in ultima sedinta a saptamanii este de 4,5331 lei pentru un euro, cu 1,9 bani peste valoarea anterioara.

Pe piata interbancara, cotatiile au urcat si mai mult, pana in intervalul 4,5350-4,5340 lei pentru un euro, in ton cu evolutia forintului maghiar si coroanei cehesti, care pierd aproximativ 0,4%. Doar zlotul polonez inregistreaza o apreciere in fata euro, de 0,2%.

“Ne asteptam ca slabirea leului sa continue in absenta bancii centrale din piata valutara. Mai mult, cu cat acest trend de depreciere a leului va persista, cu atat mai probabila este accentuarea lui in lipsa semnalelor de interventie BNR”, au precizat analistii ING Bank.

Leul a pierdut teren important si in fata francului elvetian, care a urcat la 3,7478 lei la BNR. In schimb, leul a castigat teren in fata dolarului american, care a coborat la 3,5029 lei la cursul oficial.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus