Euro a trecut de 4,53 lei la BNR, dupa un salt de 2 bani

Final de saptamana cu surprize pe piata valutara. Dupa o saptamana relativ statica, cursul a facut un salt de aproape 2 bani si a trecut de 4,53 lei pentru un euro.


Nivelul cotatiei anuntate de BNR in ultima sedinta a saptamanii este de 4,5331 lei pentru un euro, cu 1,9 bani peste valoarea anterioara.

Pe piata interbancara, cotatiile au urcat si mai mult, pana in intervalul 4,5350-4,5340 lei pentru un euro, in ton cu evolutia forintului maghiar si coroanei cehesti, care pierd aproximativ 0,4%. Doar zlotul polonez inregistreaza o apreciere in fata euro, de 0,2%.

“Ne asteptam ca slabirea leului sa continue in absenta bancii centrale din piata valutara. Mai mult, cu cat acest trend de depreciere a leului va persista, cu atat mai probabila este accentuarea lui in lipsa semnalelor de interventie BNR”, au precizat analistii ING Bank.

Leul a pierdut teren important si in fata francului elvetian, care a urcat la 3,7478 lei la BNR. In schimb, leul a castigat teren in fata dolarului american, care a coborat la 3,5029 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus