Euro a trecut de 4,44 lei la BNR! Al 3-lea maxim istoric consecutiv

Leul nu a revenit pe apreciere nici in sedinta de marti. Cursul oficial a ajuns la un nou maxim istoric: 4,4411 lei pentru un euro.


Pe piata interbancara cotatiile se mentin in jurul pranzului in intervalul 4,4390-4,4440 lei pentru un euro, in usoara scadere fata de maximele inregistrate pe parcursul zilei, de pana la 4,45 lei pentru un euro.

“Lipsa unor elemente pozitive sau a unei reactii agresive din partea bancii centrale sugereaza ca leul este probabil sa se deprecieze stabilind un nou nivel record, dincolo de pragul actual”, a precizat Vlad Muscalu, economistul sef al ING Bank.

Leul a inregistrat o pierdere puternica si in fata dolarului american, care a ajuns la 3,4576 la BNR, in timp ce francul elvetian se apropie de 3,7 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus