Euro a trecut de 4,34 lei la BNR

Cursul oficial anuntat de BNR in ultima sedinta a saptamanii este de 4,3434 lei pentru un euro. Deprecierea usoara a leului vine in contra tendintei valutelor regionale.


Cotatiile se mentin pe piata interbancara in intervalul 4,3430 – 4,3480 lei pentru un euro in jurul pranzului. Restul valutelor regionale inregistreaza usoare aprecieri in fata euro, cuprinse intre 0,1% si 0,4%.

Deprecierea leului peste nivelurile de la mijlocul lunii decembrie a inceput inca de joi, cand sedinta s-a inchis la 4,3475 lei pentru un euro.

Cu toate acestea, estimarile pentru primul trimestru al anului ale analistilor raman in jurul nivelului de 4,30 lei pentru un euro, in timp ce pentru restul anului se estimeaza o reducere usoara, pana spre nivelul de 4,25 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus