Euro a tecut de 4,5 lei pe piata interbancara

Moneda europeana a continuat sa urce iar vineri cotatiile interbancare au trecut de pragul de 4,5 lei. Analistii dau vina pe instabilitatea indusa de modul de preluare a puterii de catre noul guvern.

Cotatiile euro-leu isi mentin tendinta de crestere iar analistii sunt destul de pesimisti in ceea ce priveste o recuperare.


“Scena politica romaneasca , cunoscuta ca fiind turbulenta, este de obicei ignorata de catre investitori, considerata un zgomot de fundal. Totusi, acum, modul in care alianta USL a preluat puterea este suficient pentru a induce o depreciere mai de durata a leului”, se precizeaza intr-un raport international al ING Group.

Daca tendinta de crestere a cotatiilor se mentine, este foarte probabil ca BNR sa anunte un nou maxim istoric in ultima zi a saptamanii, al treilea la rand.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus