Euro a schimbat macazul si reia tendinta de crestere

BNR a publicat vineri un curs de peste 4,52 lei pentru un euro, in crestere cu peste 0,6 bani. In urma cu 2 zile, acesta coborase la 4,5 lei/euro, minimul ultimelor 8 saptamani.


Pe piata valutara evolutia a ramas relativ stabila in jurul orei 14.00. Cotatiile se situau in intervalul 4,5230 – 4,5280 lei pentru un euro.

Leul face nota discordanta fata de principalele monede ale tarilor est-europene, in conditiile in care valutele tarilor vecine au inregistrat castiguri de pana la 0,4% in raport cu euro.

Cursul oficial anuntat de BNR vineri este de 4,5220 lei pentru un euro.

Analistii ING Bank considera ca singurul mod prin care leul ar putea sa se intareasca momentan este doar prin intermediul interventiilor BNR  pe piata valutara, insa nu se asteapta totusi ca acestea sa fie necesare in prezent.

Si francul elvetian a inregistrat o crestere, pana la 3,7507 lei la BNR. De asemenea, dolarul american a urcat cu aproape 1 ban, pana la 3,5545 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus