Euro a scazut sub 4,46 lei la BNR

Leul a cunoscut un nou episod de apreciere iar cursul a coborat sub nivelul de 4,46 lei pentru un euro. Totusi, tendinta de scadere a cotatiilor s-a domolit comparativ cu sedinta anterioara.


Pe piata interbancara, cotatiile se mntin relativ stabile, in conditiile in care restul valutelor regionale recupereaza terenul pierdut in ziua precedent. In ultima sedinta a saptamanii, cotatiile interbancare raman in intervalul 4,4600 – 4,4650 lei pentru un euro.

Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,4595 lei pentru un euro, cu doar 0,2 bani sub nivelul anterior.
Leul demonstreaza ca vechile obiceiuri se schimba greu si a revenit la politica de stabilitate care l-a caracterizat in ultimii ani.

Astfel, in timp ce zlotul polonez sau forintul maghiar inregistreaza in cursul unei sedinte variatii de pana la 1% in fata euro, leul ramane oscileaza cu pana la 0,5% si doar in conditii exceptionale.

Analistii au reinceput sa arate spre BNR pentru a motiva aceasta stare a pietei locale.

Si francul elvetian a coborat usor la BNR, pana la 3,7136 lei, in timp ce dolarul american a ajuns la 3,5484 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

SONDAJ CONSO

Parerea ta conteaza!


Samsung Galaxy Tab

Dorim sa stim parerea ta despre serviciile oferite de Conso.

Participa la un scurt sondaj si vei fi automat inscris intr-o tragere la sorti.
Marele premiu: o tableta Samsung Galaxy Tab S5e.

Particip la sondaj Detalii sondaj

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus