Euro a scazut la un nou minim in fata francului elvetian pe fondul crizei din Grecia

Problemele economiei grecesti continua sa isi puna amprenta pe evolutia euro. Acesta a inregistrat un nou minim in fata francului elvetian, cotatia ajungand la 1,2 franci pentru un euro, conform Reuters.

Deprecierea monedei europene a fost accentuata si de volumele mici tranzactionate in prima sedinta a saptamanii, pe fondul unei sarbatori legale celebrate in multe centre din Europa.


Pe de alta parte, euro a inregistrat o apreciere in fata dolarului pe pietele internationale, pe masura ce ingrijorarile privind datoria publica in crestere a SUA a slabit moneda americana.

Francul elvetian ramane insa valuta de refugiu in perioade de criza. Banca Nationala a Elvetiei are programata in aceasta saptamana o sedinta de politica monetara dar nu se prefigureaza niciun semnal privind o posibila interventie pentru limitarea aprecierii francului

“Exista foarte multe ingrijorari in privinta evolutiei din Europa iar francul elvetian este in prezent cea mai atractiva valuta ce ofera siguranta investitorilor”, au precizat analistii citati de Reuters.  


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus