Euro a scazut cu 3 bani fata de saptamana trecuta

Leul a revenit pe apreciere in ultima sedinta a saptamanii. Cursul oficial anuntat de BNR este cu 3 bani mai mic decat nivelul de la finalul saptamanii anterioare.


Dupa ce a inceput saptamana intr-o nota de apreciere sustinuta, leul a cunoscut o usoara corectie joi.

“Volumele mai ridicate la debutul si la incheierea sesiunii de ieri indica echilibrul dintre potentiala cerere comerciala de valuta si intrarile straine in titluri de stat in lei”, au precizat analistii ING Bank.

Ultima sedinta a saptamanii a readus insa trendul de apreciere iar cursul oficial a scazut la 4,3663 lei pentru un euro.

Nivelul este cel mai mic din ultima luna si cu 3 bani sub valoarea inregistrata in urma cu o saptamana.
Pe piata interbancara, spre finalul sedintei, cotatiile se mentineau in intervalul 4,3600 – 4,3650 lei pentru un euro, aprecierea leului incadrandu-se in tendinta regionala.

La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul minim de vanzare porneste de la 4,3890 lei pentru un euro, in timp ce la cumparare, cursul maxim este de 4,3415 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus