Euro a sarit la un nou maxim istoric si se apropie de 4,4 lei

Romanii regasesc la intoarcerea din minivacanta de 1 mai un leu depreciat puternic. Cursul oficial a sarit la 4,3970 lei pentru un euro.


Leul a pierdut teren rapid imediat dupa caderea guvernului Ungureanu. In ciuda minivacantei oferite in perioada 30 aprilie-1 mai, care ar fi trebuit sa aduca o activitate relativ scazuta pe piata interbancara, cotatiile au continuat sa urce si luni.

Euro a ajuns la cursul oficial al 4,3970 lei, cu peste 2 bani mai mult decat nivelul maxim anterior, inregistrat in luna martie.

Pe piata interbancara nivelul cotatiilor a sarit insa de 4,45 lei pentru un euro iar moneda europeana se tranzactioneaza in intervalul 4,43-4,45 lei.

"Faptul ca procesul de schimbare a guvernului debuteaza intr-o nota calma si faptul ca presedintele pare deschis sa colaboreze cu fosta alianta din opozitie sunt cele mai importante aspecte pozitive ale evenimentelor recente. Cu toate acestea, pietele leului s-ar putea sa ramana tensionate cel putin pana planurile noului executiv devin mai clare", au precizat analistii ING Bank.

Acestia au atras atentia ca volatilitatea ar putea persista dincolo de aceste clarificari in cazul in care noul executiv reduce atentia acordata disciplinei fiscale.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus