Euro a ramas aproape neschimbat la BNR: 4,0760 lei

Moneda nationala si-a mentinut castigurile inregistrate in ultimele doua zile iar cursul oficial a scazut marginal, pana la nivelul de 4,0760 lei pentru un euro.


Pe piata interbancara insa, leul inregistreaza o usoara depreciere, dupa ce sedinta de miercuri a fost caracterizata de o evolutie extrem de pozitiva pentru moneda romaneasca, iar euro a scazut pana la 4,0660 lei.

“Credem ca leul ar putea beneficia astazi de rezultatul sedintei de politica monetara din SUA la care Rezerva Federala a indicat ca politica de relaxare monetara va continua”, au precizat in deschiderea sedintei de joi analistii ING Bank.

Ideea unei zile favorabile leului este intarita si de castigurile inregitrate de principalii indici bursieri.

Totusi, chiar daca piata a deschis la un curs sub pragul de 4,07 lei pentru un euro, in jurul pranzului, cotatiile au urcat spre 4,08 lei/euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus