Euro a mai scazut cu 3 bani fata de saptamana trecuta

Cursul oficial euro-leu a scazut in ultimele 5 zile cu aproape 3 bani. Analistii pun aceasta apreciere pe seama investitiilor in titlurile de stat in lei.


Ultima sedinta a saptamanii a adus un nou episod de apreciere pentru leu. Cursul oficial a coborat la 4,3366 lei pentru un euro, cu 3 bani mai mic decat cel din vinerea anterioara.

Pe piata interbancara, cotatiile se mentin in jurul amiezii in intervalul 4,3360-4,3410 lei pentru un euro, tendinta de apreciere a monedei locale fiind contrara tendintei regionale.

La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul maxim de cumparare este de 4,3123 lei pentru un euro, in timp ce cursul minim de vanzare este 4,3600 lei pentru un euro.

Recenta apreciere a leului a fost pusa pe seama finantari datoriei interne prin cumpararea de titluri de stat.
 
“Credem ca aceasta tendinta va sustine avansul leului in continuare, intrucat inertia de scadere a ratelor va oferi spatiu pentru reducerea randamentelor la titluri de stat in lei in perioada urmatoare”, au precizat analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus