Euro a mai coborat o treapta la cursul BNR

Cursul anuntat de BNR in ultima sedinta a saptamanii a coborat sub pragul de 4,8 lei pentru un euro. Leul a cunoscut o apreciere semnificativa si in fata dolarului si a francului elvetian.


Aprecierea leului este pusa pe seama imbunatatirii sentimentului investitorilor si a unei serii de date economice pozitive din UE si SUA.

Cursul oficial anuntat vineri este de 4,4741 lei pentru un euro, cu aproape 1 ban sub nivelul anterior. Pe piata interbancara cotatiile se mentin aproape neschimbate, in intervalul 4,4720-4,4770 lei pentru un euro. Si restul valutelor regionale prezinta aceeasi tendinta de stabilitate.

Leul a castigat teren important si in fata francului elvetian. Acesta a scazut la cursul oficial cu peste 3 bani, pana la 3,6879 lei. Si dolarul american a cunoscut o scadere de cotatie la BNR, pana la 3,5287 lei in sedinta de vineri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus