Euro a inceput sa o ia in jos: 4,3053 lei la BNR

Inceputul saptamanii aduce vesti bune pentru cei care vor sa cumpere euro. Moneda europeana a inceput sa scada iar cursul BNR a coborat pana la 4,3053 lei pentru un euro.


Cu o saptamana in urma euro cunostea noi maxime iar cotatiile s-au mentinut in permanenta peste pragul de 4,31 lei. BNR a negat vehement acuzatiile aduse de catre diversi analisti, conform carora cursul a urcat artificial in perioada in care se stabileste cotatia oficiala de calcul a accizelor pentru anul 2012.

Acestea vor fi calculatie insa in functie de cursul anuntat de Banca Centrala Europeana pe 3 octombrie, respectiv 4,3001 lei pentru un euro, comparativ cu nivelul de 4,3222 lei/euro anuntat de BNR in aceeasi zi.

Prima sedinta a saptamanii a adus insa o revenire a monedei europene sub nivelul de 4,31 lei pentru un euro. Cu toate acestea, pe piata interbancara leul inregistreaza cea mai mica apreciere comparativ cu valutele regionale.

“Pietele asiatice au inceput saptamana intr-o nota usor pozitiva dupa anuntul facut de Merkel si Sarkozy. Sentimentul imbunatatit ar trebui sa ajute moneda locala sa se intareasca fata de euro, insa nu credem in castiguri semnificative”, au precizat in debutul sedintei de luni analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus