top banner

Euro a facut un pas inapoi pe final de saptamana

14 Septembrie 2012 | Autor: Conso

Cursul anuntat de BNR a scazut usor in ultima sedinta a saptamanii dar a ramas peste pragul de 4,5 lei pentru un euro. Leul nu a reusit sa se aprecieze peste acest nivel insa pe piata interbancara.
Cotatiile afisate in jurul amiezii se incadrau in intervalul 4,4990- 4,5040 lei pentru un euro. Leul a reusit sa castige 0,2% in fata euro, in linie cu evolutia valutelor regionale. Cea mai mare apreciere a cunoscut-o zlotul polonez, de peste 0,4%.
Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de vineri este de 4,5042, cu 0,3 bani mai mic decat cel anterior.
“Deprecierea leului din ziua anterioara a fost de asemenea in rand cu valutele regionale. Faptul ca nu au fost semne ale unei posibile interventii BNR in piata atinci cand cotatiile au trecut 4,50 lei/euro este un indiciu pentru situatii similare din viitor”, au precizat analistii ING Bank.
Francul elvetian a scazut cu peste 1 ban, pana la 3,7009 lei la cursul oficial, in timp ce dolarul american a scazut cu peste 3 bani, pana la 3,4514 lei la BNR.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta