Euro a explodat la BNR: 4,5142 lei in ultima zi a saptamanii

Euro a continuat sa urce si, dupa cum era de asteptat, cursul oficial a inregistrat un nou maxim istoric, al treilea consecutiv. Cursul BNR este 4,5142 lei pentru un euro.


Sentimentul investitorilor continua sa se inrautateasca iar unul dintre cei mai buni indicatori este cursul de schimb. Leul a continuat sa piarda teren si in sedinta de vineri, iar cursul oficiala a urcat cu peste 3 bani, in conditiile in care pe parcursul lui 2012 euro ne obisnuise cu cresteri de pana la 1 ban.

In numai trei zile, cursul oficial a urcat cu peste 6 bani. Pe piata interbancara, cotatiile au trecut de 4,53 lei pentru un euro.

Analistii deja vorbesc despre un curs de 4,55 lei pentru un euro pe termen scurt si de faptul ca schimbarile aduse de preluarea puterii de catre alianta USL ar putea duce la o depreciere pe termen mai lung a leului.

Leul a pierdut teren si in fata altor valute puternice. Francul elvetian a ajuns la 3,7582 lei la BNR in timp ce dolarul a urcat cu peste 6 bani, la 3,6480 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus