Euro a depasit 4,3 lei la BNR

Problemele zonei euro dar si neincrederea investitorilor dupa ce FED a anuntat noi masuri de stimulare a economiei SUA, au slabit moneda nationala si au dus cursul peste pragul de 4,3 lei/euro la BNR.


Cotatia oficiala anuntata de Banca Centrala in sedinta de joi este de 4,3081 lei pentru un euro, un nou maxim pentru 2011.

Previziunile analistilor sunt insa mai pesimiste si nu considera ca tendinta de urcare se va opri aici, iar cursul ar putea ajunge la 4,4 – 4,5 lei pentru un euro daca situatia economica internationala nu se imbunatateste.

“Credem ca leul ar putea sparge astazi nivelul minim la care s-a tranzactionat anul acesta de 4,3120/euro. BNR ar putea interveni sa sprijine leul in cazul unor miscari semnificativ”, au precizat analistii ING Bank.

Pe de alta parte, moneda nationala pare stabila in fata francului elvetien, care este cotat la 3,5035 lei in timp ce un dolar american a urcat cu 6 bani la BNR, fiind cotat joi la 3,1978 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus