top banner

Euro a ajuns la un nou maxim istoric: 4,3783 lei la BNR

16 Martie 2012 | Autor: Conso

Leul a inregistrat o depreciere mai puternica in ultimele doua zile iar sedinta de vineri a adus un nou maxim istoric la cursul BNR: 4,3783 lei pentru un euro.
Pe piata interbancara cotatiile se mentin in intervalul 4,3790 – 4,3840 lei pentru un euro, ceva mai jos decat intervalul de variatie din ziua anterioara. Joi, leul euro a urcat la 4,3875 lei pe piata valutara, aproape de minimul istoric al cotatiilor interbancare, de 4,4010 lei pentru un euro.
“Dinamica leului este surprinzatoare avand in vederea evolutia statica inregistrata de la inceputul anului acesta, dar poate nivelul tranzactionat este mai interesant decat amplitudinea miscarii. Motivul ar putea fi un (presupus) control mai lax al bancii centrale si ar putea semnala ca leul s-ar putea tranzactiona intr-un interval mai larg – probabil unul intre 4,32 -4,42 lei/euro”, considera analistii ING Bank.
Pe de alta parte, acestia nu considera ca leul s-ar putea indeparta de nivelurile din ultimele luni, avand in vedere declaratia viceguvernatorului BNR, Cristian Popa, din urma cu doua luni, care a precizat ca leul se afla la valoarea corecta cand cotatiile erau de 4,35 lei/euro.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta