Euro coboara cu peste 1 ban dupa 2 sedinte de incertitudine

Leul reuseste sa faca un pas important in fata euro spre final de saptamana iar cursul a coborat cu peste 1 ban la BNR.


Euro a fost fixat la un curs de referinta de 4,6540 lei, cu 1,1 bani sub nivelul din ziua precedenta. Pe piata interbancara cotatiile au continuat sa scada, pana in intervaul 4,5600 – 4,5650 lei pentru un euro.

Aprecierea leului vine in ton cu cea a valutelor regionale dar are o amplitudine mai mica. In timp ce leul castiga 0,2% in fata euro, zlotul polonez si forintul maghiar inregistreaza castiguri duble.

Leul a castigat teren si in fata francului elvetian, care a scazut cu 1 ban, pana la 3,7728 lei la BNR. Pe de alta parte, dolarul american a scazut cu 3 bani la cursul oficial, pana la 3,5078 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus