Discutiile de pe scena politica au afectat leul

Cursul a urcat usor in sedinta de miercuri pana la 4,2584 lei pentru un euro la BNR, cu aproape 1 ban peste valoarea din ziua precedenta, pe fondul discutiilor privind schimbarea conducerii guvernului
.

Moneda nationala s-a depreciat cu 70 de puncte marti, inchizand ziua la 4,2550 lei/euro, desi tendinta monedelor regionale a fost una de apreciere.

“Dinamica leului nu a parut sa fie influentata de datele peste asteptari privind activitatea economica, ci poate de recenta tensiune pe plan politic”, au precizat analistii ING Bank.

Miercuri, leul a deschis usor mai apreciat iar sentimentul investitorilor la nivel global pare a fi in favoarea monedei nationale. Pe piata interbancara leul a reusit sa recupereze o parte din terenul pierdut iar cotatiile se mentin in intervalul 4,2480 – 4,2580 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus