Curtea Constitutionala arunca leul in aer

Amanarea deciziei privind validarea referendumului de catre Curtea Constitutionala a pus presiune puternica din nou pe leu, ducand cursul spre 4,65 lei pe euro, un nou maxim istoric.


Banca Nationala a publicat un curs de referinta de 4,6481 lei pentru un euro, cu aproape 1 ban peste nivelul record inregistrat la inceputul saptamanii anterioare.


Pe piata interbancara, cotatiile euro se aflau dupa anuntul BNR in crestere puternica fata de valoarea de inchidere din sedinta precedenta, acestea urcand cu 0,5%, in conditiile in care principalele monede est-europene inregistreaza o evolutie opusa, cu castiguri de pana la 0,7%.

“Mingea ramane in terenul Curtii Constitutionale. Anuntul privind amanarea oricarei decizii a anulat orice speranta ramasa privind imbunatatirea sentimentului pietelor in viitor apropiat”, au comentat analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus