Cursul urca la BNR: 4,2331 lei/euro

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de joi este de 4,2331 lei pentru un euro. Pe piata interbancara insa cotatiile au scazut din nou sub pragul de 4,23 lei/euro.

Cursul a reusit sa revina rapid sub pragul de 4,23 lei pentru euro in conditiile in care in aceasta dimineata cotatiile pe piata interbancara depasisera acest nivel.


“Monedele regionale mai lichide sunt mai depreciate dar leul pare doar marginal afectat”, au precizat in debutul sedintei analistii ING Bank.

In timp ce coroana ceha si leul se mentin relativ stabile, zlotul polonez pierde aproape 0,4% in fata euro in timp ce forintul maghiar se apreciaza cu 0,3%.

Leul a reusit sa castige teren si in fata dolarului, iar cotatia oficiala s-a stabilit la 4,0710 lei pentru un dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus