Cursul urca iar spre 4,5 lei pentru un euro

Dupa 4 zile cu scaderi semnificative, ce au dus cursul sub 4,49 lei pe euro, moneda unica europeana a inversat trendul, apreciindu-se pana la 4,4939 lei la BNR.


Euro se afla la o distanta de aproximativ 15 bani fata de maximul istoric inregistrat la inceputul lunii august.

Cu toate acestea, recenta apreciere puternica a leului este catalogata de analistii din piata ca fiind de scurta durata. Desi marti este asteptata decizia Curtii Constitutionale privind validarea referendumului de demitere a presedintelui, decizie care ar putea aduce liniste in piata, analistii ING Bank sunt de parere ca leul va fi afectat negativ indiferent de rezultat.

Pe de o parte, acestia considera ca invalidarea scrutinului ar duce la o intensificare a tensiunilor politice, iar pe de alta parte, o decizie opusa ar avea drept consecinta alegeri rezidentiale anticipate ceea ce ar putea conduce la derapaje fiscale.

Nici amanarea deciziei nu este de preferat, intrucat sentimentul de incertitudine s-ar mentine si ar afecta negativ piata.

Cotatiile interbancare se aflau in jurul orei 14:00 in crestere de aproape 0,3% fata de valoarea de inchidere de vineri, situandu-se peste 4,49 lei pentru un euro. In cursul diminetii acestea se scazusera pana aproape de 4,48 lei/euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus