Cursul trece de 4,6 lei/euro la BNR

Euro a ajuns la un nou maxim istoric in prima sedinta a saptamanii. Cursul oficial a trecut de 4,6 lei pentru un euro si continua sa urce pe piata interbancara.

Prima sedinta a saptamanii a dus euro la 4,6009 lei la BNR, un nou nivel maxim istoric, dupa raliul inregistrat in ultima saptamana.


Pe piata valutara, cotatiile au continuat sa urce si se situeaza in jurul pranzului la 4,6100 – 4,6600 lei pentru un euro. Deprecierea leului se afla in linie cu tendinta regionala, ceea ce indica o posibila lipsa a interventiilor BNR de sustinere a monedei nationale.

Dolarul a trecut si el de un nou prag si a ajuns la peste 3,80 lei pe piata interbancara si la 3,7999 lei la BNR, in timp ce francul elvetian a urcat la 3,8314 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus