Cursul tinde sa coboare sub 4,2 lei pentru euro

BNR a fixat joi un curs de referinta de 4,2016 lei pentru un euro, in scadere cu 0,35 bani fata de valoarea valabila ziua anterior.


In ultima luna, nivelul oficial al cursului euro-leu a cunoscut o tendinta de scadere puternica, coborand cu aproximativ 5,7 bani.

Cotatia euro la vanzare a scazut chiar si sub 4,2 lei pe plan interbancar, perechea euro-leu fiind tranzactionata in jurul pranzului in intervalul cuprins intre 4,1990-4,2080.

Monedele regionale nu reusesc insa sa prezinte o tendinta unitara. In vreme ce zlotul polonez se depreciaza cu 0,2% in raport cu euro, forintul si coroana ceha castiga pana la 0,2% in fata monedei unice europene in jurul pranzului.

Leul a reusit sa se aprecieze joi si in fata dolarului si francului elvetian. In prezent, un dolar valoreaza 3,0297 lei la BNR, iar francul – 3,2735 lei.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus