Cursul tinde sa coboare sub 4,2 lei pentru euro

BNR a fixat joi un curs de referinta de 4,2016 lei pentru un euro, in scadere cu 0,35 bani fata de valoarea valabila ziua anterior.


In ultima luna, nivelul oficial al cursului euro-leu a cunoscut o tendinta de scadere puternica, coborand cu aproximativ 5,7 bani.

Cotatia euro la vanzare a scazut chiar si sub 4,2 lei pe plan interbancar, perechea euro-leu fiind tranzactionata in jurul pranzului in intervalul cuprins intre 4,1990-4,2080.

Monedele regionale nu reusesc insa sa prezinte o tendinta unitara. In vreme ce zlotul polonez se depreciaza cu 0,2% in raport cu euro, forintul si coroana ceha castiga pana la 0,2% in fata monedei unice europene in jurul pranzului.

Leul a reusit sa se aprecieze joi si in fata dolarului si francului elvetian. In prezent, un dolar valoreaza 3,0297 lei la BNR, iar francul – 3,2735 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus