Cursul testeaza pragul de 4,18 lei/euro la BNR

Cursul euro-leu a atins un nou minim pe ultimele 9 luni la BNR. Cotatia oficiala a fost stabilita la 4,1816 lei pentru un euro, dar pe piata interbancara moneda nationala s-a apreciat peste acest prag
.

Pe fondul unor miscari de depreciere a monedelor regionale, leul a inchis sedinta de ieri usor mai apreciat.

Cotatiile au coborat pe piata interbancara la 4,1770 lei pentru un euro, dupa ce pe parcursul sedintei atinsesera un maxim la 4,1880 lei/euro.

Miercuri, in jurul amiezii, leul inregistreaza o usoara tendinta de depreciere iar cursul se mentine in intervalul 4,1770 – 4,1870 lei pentru un euro.

Principalul eveniment de astazi de pe plan local este votul de neincredere asupra motiunii de cenzura depusa de opozitie, dupa ce executivul si-a asumat saptamana trecuta raspunderea asupra Codului muncii.

“Avand in vedere evenimentele de pe plan local ne asteptam la o evolutie destul de statica a leului, desi tranzactionarea cu o tendinta de apreciere fata de euro nu ar trebui exclusa”, au precizat analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus