Cursul stagneaza. Pericolul nu a trecut

Cursul s-a mentinut pentru a 5-a zi consecutiv deasupra pragului de 4,44 lei pentru un euro. Tendinta este una de scadere usoara, dupa ce euro si-a pastrat pozitia pe pietele internationale.


In ultima perioada, cursul euro-leu este influentat in cea mai mare masura de modul in care moneda unica este cotata pe pietele externe. Deprecierea euro fata de dolar din ultimele zile, a facut ca leul sa devina vulnerabil si sa piarda teren intr-un ritm mai alert.

Pietele externe raman in continuare tensionate, problemele din Grecia si Spania tinand capul de afis. Miercuri va avea loc o intalnirea informala la Bruxelles. Este de asteptat ca presedintele francez, Francios Hollande si alti sefi de stat sa propuna solutia unei mutualizari a datoriei publice in zona euro, optiune respinsa in trecut insa de Germania.

Criza datoriei publice in zona euro s-a agravat dupa ce alegerile din Grecia de pe 6 mai 2012 au dat nastere la speculatii ca tara va parasi zona euro. In plus, problemele cu care se confrunta bancile spaniole au agitat si mai multe pietele financiare, incurajand investitorii sa parieze impotriva monedei unice.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus