Cursul stagneaza in absenta speculatorilor

Cotatiile euro-leu au ramas aproape inghetate in ultimele doua saptamani, in conditiile unor volume de tranzactionare reduse. Analistii nu vad o schimbare a situatiei in perioada imediat urmatoare.


Intervalul 4,35 – 4,36 lei pentru un euro a ramas aproape impenetrabil in ultimele doua saptamani.

“Volumele de tranzactionare sunt reduse, in timp ce aproape ca nu exista interes din partea jucatorilor straini de a paria pe leu; nu ne asteptam la schimbari majore in urmatoarea perioada”, au precizat analistii Raiffeisen Bank.

Cursul BNR anuntat marti a fost de 4,3534 lei pentru un euro. Cotatia de inchidere s-a plasat tot in jurul acestui nivel, fara ca pe parcursul sedintei sa se inregistreze miscari ample.

In contrast, valutele regionale au cunoscut o tendinta de depreciere, cu exceptia zlotului polonez care a cunoscut o usoara apreciere in fata euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus