Cursul se mentine sub nivelul de 4,36 lei/euro, fara miscari ample

Leul a reusit sa isi mentina castigurile inregistrate in ziua anterioara in fata euro. Mai mult, cursul oficial a scazut marginal si miercuri, pana la 4,3577 lei pentru un euro.


Sedinta de tranzactionare de ieri a fost una statica pentru moneda locala. Leul a inchis ziua usor mai apreciat, la un curs sub nivelul de  4,36 lei/euro.

Sedinta de miercuri a continuat in aceeasi nota de apreciere, total contrara insa tendintei regionale. In timp ce leul se intareste usor, forintul maghiar pierde 1,7% in tafa monedei americane, coroana ceha 0,7% iar zlotul polonez 0,2%.

Analistii nu prevad insa o depreciere viitoare si pentru leu, ci mai degraba castiguri marginale si o volatilitate scazuta a pietei.

“Orice posibil castig ar putea fi marginal avand in vedere ca este posibil ca volumele tranzactionate sa fie reduse datorita apropierii Zilei Recunostintei”, au precizat analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus