Cursul se mentine sub 4,35 lei pentru un euro

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de joi a urcat nesemnificativ, pana la 4,3422 lei pentru un euro. Leul pare mai stabil decat valutele regionale.

“Dupa o sedinta destul de statica, moneda locala a inchis ziua de miercuri la 4,3480 lei/euro. Avand in vedere evolutia mixta de pe principalele piete de capital, ne asteptam la o sedinta statica pentru leu astazi”, au precizat analistii ING Bank.


Leul nu a parut sa iasa din predictie si nu s-a miscat decat marginal in fata euro, reusind o apreciere destul de modesta pe piata interbancara. Fata de restul valutelor regionale, aprecierea leului, de 0,2% este insa mai redusa.

Zlotul polonez cat si forintul maghiar au inregistrat aprecieri de 0,4%, respeciv 0,7%.

Leul s-a depreciat in schimb in fata dolarului american, cursul oficial ajungand la 3,3423 lei pentru un dolar. Si francul elvetian a crescut cu aproape 1,6 bani la BNR, pana la 3,5382 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus