BCR: Cursul se va mentine la nivelul actual daca respectam acordul cu FMI

Intervalul de variatie a cursului de 4,1 -4,3 lei pentru un euro se va mentine si in perioada urmatoare daca Romania reuseste sa respecte conditiile asumate prin acordul cu FMI.


Moneda nationala s-a dovedit a fi printre cele mai stabile valute din regiune in ultimul an, cursul mentinandu-se intr-un interval de variatie destul de strans, intre 4,1 si 4,3 lei pentru un euro.

Analistii BCR estimeaza ca aceasta tendinta se va pastra si in viitorul apropiat, in mare parte. Totusi, stabilitatea este conditionata de incadrarea Romaniei in conditiile impuse de catre Fondul Monetar International.

Mai mult, nivelul actual al cotatiilor euro-leu este considerat destul de bun si pentru sustinerea activitatii de export, considerata “motorul” redresarii economice a tarii.

"Vedem acest interval ca fiind suficient de stimulativ pentru exporturi. Nu se poate ca exporturile sa fie stimulate numai prin curs, este nevoie si de un anumit nivel de productivitate”, a precizat Lucian Anghel, economistul sef al BCR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus