Cursul se intoarce la 4,10 lei pentru un euro

Leul s-a depreciat rapid si cursul oficial s-a intors la valorile din urma cu doua saptamani. Un euro este cotat marti la BNR la 4,1073 lei, cu peste 2 bani mai mult decat in sedinta anterioara.


Pe piata interbancara, tendinta de depreciere a monedei nationale a continuat, in ton cu regiunea, iar cotatiile au depasit pragul de 4,11 lei pentru un euro.  Alaturi de leu, si zlotul polonez si forintul maghiar pierd aproximativ 0,40%.

Evolutia leului este pusa de analisti pe seama BNR, care s-ar impotrivi unei aprecieri prea bruste. Pe de alta parte insa, nici o crestere prea puternica a cotatiilor nu este vazuta cu ochi buni de Banca Centrala, care ar putea interveni in piata pentru limitarea derapajelor.

“Nu credem ca o depreciere semnificativa ar putea urma de la nivelurile curente, deoarece BNR probabil nu va tolera o astfel de miscare avand in vedere perspectiva negativa privind inflatia”, au precizat analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus