Cursul se apropie din nou de 4,38 lei pentru un euro

Moneda nationala nu reuseste sa inverseze tendinta de depreciere inregistrata in ultimele saptamani fata de euro. cursul oficial se apropie din nou de pragul de 4,38 lei pentru un euro.


Cursul anuntat de BNR in sedinta de joi este de 4,3788 lei pentru un euro, cu jumatate de ban peste nivelul anterior. In acelasi timp, cotatiile interbancare au depasit pragul de 4,38 lei pentru un euro in jurul pranzului.

Cel mai inalt curs anuntat de BNR a fost in urma aproximativ o saptamana, respectiv 4,3794 lei/euro.

Pe plan regional nu se inregistreaza o tendinta clara. In timp ce leul, forintul maghiar si coroana ceha se depreciaza, zlotul polonez castiga teren in fata monedei europene.

Sedinta de joi a adus pierderi pentru lei si in fata dolarului american, care a urcat cu peste 2 bani la BNR, pana la 3,2985 lei. Si francul elvetian inregistreaza o apreciere, pana la un curs de 3,6333 lei pentru un franc, la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus