Cursul se apropie din nou de 4,38 lei pentru un euro

Moneda nationala nu reuseste sa inverseze tendinta de depreciere inregistrata in ultimele saptamani fata de euro. cursul oficial se apropie din nou de pragul de 4,38 lei pentru un euro.


Cursul anuntat de BNR in sedinta de joi este de 4,3788 lei pentru un euro, cu jumatate de ban peste nivelul anterior. In acelasi timp, cotatiile interbancare au depasit pragul de 4,38 lei pentru un euro in jurul pranzului.

Cel mai inalt curs anuntat de BNR a fost in urma aproximativ o saptamana, respectiv 4,3794 lei/euro.

Pe plan regional nu se inregistreaza o tendinta clara. In timp ce leul, forintul maghiar si coroana ceha se depreciaza, zlotul polonez castiga teren in fata monedei europene.

Sedinta de joi a adus pierderi pentru lei si in fata dolarului american, care a urcat cu peste 2 bani la BNR, pana la 3,2985 lei. Si francul elvetian inregistreaza o apreciere, pana la un curs de 3,6333 lei pentru un franc, la BNR.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus