Cursul se apropie de 4,52 lei pentru un euro

Euro a urcat si in sedinta de miercuri iar cursul oficial a ajuns la BNR la 4,5168 lei pentru un euro. Pe piata interbancara cotatiile se mentin sub pragul de 4,52 lei/euro.

Deprecierea leului se mentine in linie cu evolutia valutelor regionale. In jurul amiezei, cotatiile raman in intervalul 4,5150 – 4,5200 lei pentru un euro.


“Odata ce sentimentul din pietele financiare internationale a devenit negativ in sedintele de ieri noapte si la debutul celor de azi, vedem si astazi potentialul unei noi deprecieri a leului”, au precizat analistii ING Bank.

Acestia considera ca pragul de 4,52 lei nu va fi depasi usor, in conditiile in care investitorii iau in considerare posibile interventii ale BNR in piata pentru a mentine acest nivel.

Leul a pierdut teren si in fata francului elvetian, care a urcat la 3,7358 lei la cursul oficial. Cursul anuntat de BNR miercuri pentru dolarul american este de 3,5079 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus