Cursul se apropie de 4,51 lei/euro

Cu pasi mici dar constanti, cursul a continuat sa urce si in sedinta de joi. Nivelul anuntat de BNR este de aproape 4,51 lei pentru un euro, cu jumatate de ban peste nivelul precedent.


Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de joi a urcat la 4,5092 lei pentru un euro.

“Ne asteptam ca, in aceeasi nota cu ultimele doua zile, leul se tranzactioneaza calm si astazi, cu riscul ca o depreciere dincolo de 4,5150 lei/euro sa se precipite pana spre 4,53 lei/leu, nivel intalnit in prima parte a lunii august”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara cotatiile raman in intervalul 4,5070 – 4,5120 lei pentru un euro, fara miscari ample. Zlotul polonez si forintul maghiar inregistreaza variatii mult mai ample, de pana la 0,6% in urul amiezei.

Si francul elvetian a continuat sa creasca usor, pana la 3,7322 lei la cursul oficial, in timp ce dolarul american a sarit cu peste 2 bani, pana la 3,4843 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus