Cursul se apropie de 4,51 lei/euro

Cu pasi mici dar constanti, cursul a continuat sa urce si in sedinta de joi. Nivelul anuntat de BNR este de aproape 4,51 lei pentru un euro, cu jumatate de ban peste nivelul precedent.


Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de joi a urcat la 4,5092 lei pentru un euro.

“Ne asteptam ca, in aceeasi nota cu ultimele doua zile, leul se tranzactioneaza calm si astazi, cu riscul ca o depreciere dincolo de 4,5150 lei/euro sa se precipite pana spre 4,53 lei/leu, nivel intalnit in prima parte a lunii august”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara cotatiile raman in intervalul 4,5070 – 4,5120 lei pentru un euro, fara miscari ample. Zlotul polonez si forintul maghiar inregistreaza variatii mult mai ample, de pana la 0,6% in urul amiezei.

Si francul elvetian a continuat sa creasca usor, pana la 3,7322 lei la cursul oficial, in timp ce dolarul american a sarit cu peste 2 bani, pana la 3,4843 lei la BNR.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus