Cursul se apropie de 4,49 lei/euro la BNR

Sedinta de miercuri a adus a treia crestere zilnica consecutiva a monedei europene. Cursul oficial a mai avansat cu aproape jumatate de ban, pana aproape de 4,49 lei pentru un euro.


Pe piata interbancara cotatiile au urcat usor peste 4,5 lei pentru un euro. Moneda nationala se depreciaza in linie cu valutele regionale, care pierd intre 0,3% si 0,5% in fata euro.

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de miercuri este de 4,4881 lei pentru un euro. Francul elvetian a ramas relativ stabil, la 3,7115 lei la cursul oficial, in timp ce dolarul american a scazut la 3,4728 lei la BNR.

“Daca sentimentul international se va inrautati, am putea asista la sustinerea monedei nationale in jurul pragului de 4,5 lei/euro de catre BNR”, au precizat analistii ING Bank, mentionand ca in prezent situatia este calma.

Mai mult, acestia si-au reevaluat estimarea de curs in jos, pana la 4,65% la finalul anului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus