Cursul se apropie de 4,49 lei/euro dupa un salt de 3 bani

Leul a inceput saptamana in pas de depreciere puternica. Euro a urcat cu 3 bani la cursul oficial, dupa ce in sedintele trecute, cotatiile pareau sa se duca in jos.


Castigul inregistrat de leul sapatamana trecuta a fost sters intr-o singura zi. Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de luni este de 4,4898 lei pentru un euro.
 
Pe piata interbancara, cotatiile au sarit insa si de acest prag si raman in intervalul 4,4900 – 4,4950 lei pentru un euro.

Daca vineri, evolutia leului parea decuplata de cea a valutelor regionale, luni, moneda nationala se misca in ton cu pietele. Zlotul polonez si forintul maghiar pierd intre 0,2% si 0,4% in fata euro.

“Estimam ca interventiile BNR in luna august pe piata valutara s-au ridicat la 500 milioane lei, jumatate din cat am estimat pentru iulie, avand in vedere volumele mai scazute de tranzactionare”, au precizat analistii ING Bank.

Leul a pierdut teren important si in fata dolarului american, care a urcat tot cu aproximativ 3 bani, pana la 3,5728 lei la cursul oficial. Si francul elvetian a cunoscut un salt si a ajuns la 3,7389 la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus