Cursul se apropie de 4,48 lei pentru un euro

Euro a mai crescut putin la BNR si se apropie de pragul de 4,48 lei. Pe piata interbancara, leul nu inregistreaza insa o tendinta de depreciere mult mai pronuntata decat a celorlalte valute regionale.


Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de joi a urcat cu aproape 1 ban, pana la 4,4796 lei pentru un euro, al doilea maxim istoric consecutiv, leul fiind puternic afectat de instabilitatea de pe scena politica.

“Pe masura ce ne apropiem de motiune, ramane la latitudinea BNR sa stabilizeze leul, in special daca Banca Centrala Europeana va reduce dobanzile, cum este de asteptat. Estimarile noaste pe termen mediu de 4,55 lei/euro devin realitate cu pasi rapizi”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara, leul nu pare a fi mai afectat comparativ cu forintul maghiar sau zlotul polonez. Totusi, avand in vedere istoricul de stabilitate al leului, este interesant de urmarit daca moneda nationala va urma tendinta pietei si in momentul in care valutele regionale vor inregistra o apreciere.

Leul a pierdut teren si in fata francului elvetian, care a urcat la 3,7279 la BNR, si in fata dolarului american, care a ajuns la 3,5827 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus