Cursul se apropie de 4,38 lei la BNR

Cursul oficial anuntat de Banca Centrala in prima zi a saptamanii a ajuns la un nou maxim istoric: 4,3794 lei pentru un euro. Pe piata interbancara cotatiile au trecut de 4,38 lei/euro.

Leul a continuat sa se deprecieze in sedinta de vineri. Ultimele doua zile au fost cele mai active momente din piata valutara din acest an, fapt care a fost tradus de analisti printr-o presupusa interventie BNR pe piata valutara.


“In timp ce evolutia negativa a actiunilor europene de la inceputul sedintei nu favorizeaza moneda nationala, recentele presupuse interventii ar putea limita eventualele pierderi, ceea ce inseamna ca leul probabil va inchide sedinta de astazi in apropierea nivelului curent 4,3810/EUR”, au precizat analistii ING Bank in deschiderea sedintei.

Pe piata interbancara, leul inregistreaza o apreciere de 0,1% in fata euro, iar cotatiile se mentin in intervalul 4,3760 – 4,3810 lei pentru un euro.  Nici restul valutelor regionale nu prezinta o volatilitate mai mare, piata fiind mai degraba in expectativa.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus