Cursul se apreciaza pe neasteptate. Euro scade la 4,57 lei

Leul a recuperat in sedinta de luni 7,4 bani in raport cu euro, in conditiile in care vineri cursul consemnase un nou maxim istoric. Euro a coborat acum sub 4,6 lei.


BNR a fixat euro la 4,574 lei. Dupa anuntarea acestuia, cotatiile interbancare se mentineau in jurul nivelului de referinta, in scadere cu 1,3% fata de valoarea de inchidere aferenta sedintei anterioare.

Leul a cunoscut o apreciere foarte rapida intr-un interval extrem de redus, devansand cu mult celelalte monede regionale, care nu au castigat mai mult de 0,8% fata de euro.

Din aceasta perspectiva, nu ar fi exclusa o interventie din partea bancii centrale. Rezervele valutare ale BNR inregistreaza scaderi incepand din luna mai, cand presiunile de depreciere au inceput sa se manifeste mai pregnant.

Dolarul a consemnat luni o depreciere de aproape 10 bani fata de leu, in vreme ce francul elvetian a pierdut aproximativ 6 bani. Noul curs de referinta pentru dolar este de 3,6997 lei, iar pentru franc – de 3,8077 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus