Cursul scade timp de 7 sedinte consecutive

Cursul de schimb a inregistrat o scadere semnificativa in a doua jumatate a lunii iulie. Leul s-a intarit fata de euro timp de 7 sedinte consecutive.


Pe 26 iulie, cursul euro-leu anuntat de BNR a fost de 4,3886, in scadere cu 1,3% fata de cel din 17 iulie 2013. Asa cum se observa, evolutia a fost una lenta, avand loc o apreciere graduala a monedei nationale.

Revenirea cursului de schimb a fost influentata in special de factorii externi. Investitorii au reactionat excesiv la inceputul lui iulie, cand Federal Reserve a anuntat intentia de a elimina gradual injectiile de lichiditate. A urmat apoi o tendinta globala de lichidare a pozitiilor investitionale pe pietele emergente, ceea ce a dus la deprecierea monedelor nationale. In prezent, traversam o perioada de corectie.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus