Cursul scade sub 4,37 lei/euro la inceput de saptamana

Leul a reusit sa reintre pe o tendinta de apreciere pe fondul unor volume ridicate pe piata valutara iar cursul a scazut din nou sub 4,37 lei pentru un euro.


Nivelul cursului oficial anuntat de BNR in prima zi a saptamanii este de 4,3667 lei pentru un euro, cu peste 1 ban mai mic decat cel anterior.

Analistii au pus avansul pe seama unor finantari in avans a potentialelor investitii straine in titlurile de stat ce vor fi vandute de ministerul financtelor astazi.

“Cu toate acestea, din aceasta perspectiva privind aprecierea leului drept liminata, intrucat cele doua miliarde lei in titluri de stat scadente miercuri ar putea limita accesul investitorilor straini la licitatiile de astazi”, au precizat analistii ING Bank.

Acestia nu exclud insa o scadere pana la 4,35 lei/euro pe piata interbancara.

In jurul pranzului, cotatiile au ajuns insa in intervalul 4,3670-4,3720 lei pentru un euro. La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul minim de vanzare este de 4,3890 lei pentru un euro, in timp ce cursul maxim de cumparare este de 4,3350 lei pentru un euro.

Si francul elvetian a scazut, pana la 3,5321 lei la cursul oficial, in timp ce dolarul american a urcat usor, pana la 3,2154 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus