Cursul scade sub 4,34 lei/euro pe final de saptamana

Ziua de vineri, 13, pare a fi cu noroc pentru cei care au de cumparat euro. Cotatiile au scazut sub nivelul de 4,34 lei pentru un euro, ajungand spre valorile din prima zi a anului.

Dupa un raliu ce a atins maximul in jurul valorii de 4,37 lei pentru un euro pe piata interbancara, cotatiile s-au intors in intervalul 4,330- 4,335 lei pentru un euro pe piata interbancara.  Cursul oficial anuntat de in sedinta de vineri este de 4.3322 lei pentru un euro, cu peste 1 ban sub nivelul din ziua anterioara.


Aprecierea leului pare oarecum rupta din contextul regional. Zlotul polonez si forintul maghiar se depreciaza. Totusi, coroana ceha reuseste sa castige teren in fata euro, intr-o miscare similara cu cea a leului.

“Daca licitatia de astazi de obligatiuni emise de statul italian va avea un rezultat pozitiv, leul ar putea incheia ziua mai apreciat. Evolutia leului ar putea fi influentata si de rezultatele trimestriale ce urmeaza sa fie anuntate de companiile din SUA”, au precizat analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus